Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » RACOARE SI SAVOARE [ CREMA DE CONOPIDA CU MORCOV]

RACOARE SI SAVOARE [ CREMA DE CONOPIDA CU MORCOV]

Articol de Unknown in 19 iulie 2015 | 11:58



Că tot e duminică și la Sibiu cerul a devenit întunecat și oarecum neprietenos, deși, cine spune că după ultimele zile de-a dreptul toride nu și-a dorit asta ,minte.

 Că tot e duminică și Timeea mea stă în vârful patului mâncând pricomigdale și privind nonșalant năzbâtiile lui Tom ( fără nicio legătură cu rețeta de astăzi, dar n-am putut să nu amintesc personajul care însuflețește blogul, Timeea Elenea), vă propun o cremă extrem de simplă, dar care vă va frapa prin gustul intens, impunător, aidoma soldațelului pe care-l veți vedea la sfârșitul textului, gata-gata să atace cu barbarie.

 Cremă de conopidă cu morcov și germeni de broccoli este o rețetă proprie,o idee apărută tot într-o zi ca asta, în care norii s-au răzbunat cât să fiarbă buchetele tăiate de conopidă împreună cu morcovul tăiat rondele, în apă sărată, cu câteva boabe de piper și ienibahar, adică circa 30 de minute la foc mare și în oala acoperită. Dacă aveți o oală sub presiune completă ( din a mea a rămas doar oala în sine, capacul fiind aruncat cu nonșalanță de către ajutorul meu bucătar care a considerat la acel moment că "nu mai tebuie" timpul de fierbere va fi de 20 de minute).




 Nu vă rămâne decât să vă bucurați de ultimii stropi de ploaie și să pasirați ingredientele fierte într-un blender sau să folosiți robotul de mână pentru a le transforma într-un piure fin direct în oala în care au fiert, cu atenție, însă, la stropii fierbinți ce amenință să vă atingă.

 Puneți în farfurii și decorați cu germeni de broccoli, cu câteva felii de ridiche, cum am făcut eu pentru ajutorul meu din bucătărie, cu buchețel de conopidă, cu felii de morcov, sau cu ceea ce vă place și aveți la îndemână. Partea aceasta, a decorului vă aparține în totalitate și se pliază pe imaginația și nevoile fiecăruia dintre noi!

 Lista de ingrediente pentru două porții
 
 -  buchețelele de la 1/2 conopidă de dimensiune medie,
 -  2 morcovi mari
 -  sare
 -  piper
 -  ienibahar
 -  20 grame muguri de broccoli
 -  câteva felii de ridiche pentru decor ( opțional)
 
 Arătându-vă soldățelul promis, gata de acțiune, păzindu-și străbunicul mândru nevoie mare....fără nicio legătură, din nou, cu supa cremă, vă urăm...
 POFTĂ BUNĂ!


SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu