Culinaria
Cele mai ieftine
si usor de facut retete.
Home » » DE SFANTUL ILIE..PRAJITURA USOARA SA FIE

DE SFANTUL ILIE..PRAJITURA USOARA SA FIE

Articol de Unknown in 20 iulie 2015 | 11:25



Pentru că tot e zi de sărbătoare mare, o zi în care îl omagiem pe Ilie, doamnelor, vă propun să vă răsfățații oamenii cu nume de sfânt din familie cu următoarea prăjitură, extrem de simplă și ieftină, și anume o prăjitură cu piure de piersică și crumble de avocado. Sună pompos, deși nu este. 

 Să vă povestesc:

 În inelul de bucătărie, sau în orice altă formă aveți puneți baza ( blatul cum s-ar zice),  acestei prăjituri format din biscuiți măcinări în robotul de bucătărie sau în mojarul cu pistil ( după posibilități), miere sau sirop de arțar, esență de rom, grăsime vegetală și lapte . Variantele sunt două: grăsime vegetală și lapte de orez/ caju /cocos /migdale etc pentru cei vegani și unt și lapte de văcuță pentru cei omnivori. Eu am pus și caju și câteva migdale măcinate, dar e opțional. pentru cei cu grad alergern ridicat la oleaginoase și alt tip de semințe, prăjitura va fi la fel de bună și fără.


 O piersică, coaptă, dar nu moale,spălată, curățată de coajă, tăiată felii și pusă în vasul robotului de mână se transformă în piure în mai purin de 5 secunde și se toarnă peste baza prăjiturii, în același inel de bucătărie.

 Crumble de avocado acum! Multă lume intră în panică datorită termenilor pompoși pe care bucătăria și i-a însușit în ultimii ani de când valul culinar și-a făcut loc în România. Pentru această ultimă etapă, însă , nu e nevoie decât de un avocado, care încă nu a ajuns să fie moale ( ca cel pentru piure/ guacamole ), dar nici tare ca piatra ( atunci este foarte amar). Dacă îl strângeți în mână și simțiți că este ușor moale, dar totuși își menține fermitatea este bun. Îl tăiați în jumătate și efectiv răzuiți o bucățica peste piureul de piersică.

 Puneți la frigider preferabil până înainte de momentul servirii, când scoateți și inelul de bucătărie.


 Pe lângă am pus un sirop de vișine, pentru cei care doresc să îndulcească acest desert deloc saturat de îndulcitor, cu gust fin și iz răcoritor.
 
 Lista de ingrediente

  - 100 gr biscuiți ( dacă aveți digestivi este cu atât mai bine)
  - 10 gr caju și migdale crude mărunțite ( opțional)
  - 3 picături esență de rom
  - 20 gr grăsime ( unt/grăsime vegetală)
  - lapte cât cere până în momentul în care compoziția este închegată și are aspectul plastilinei moi și modelabile
  - o piersică de mărime medie
  - 1/4 avocado
  - opțional sirop natural de orice fruct aveți în casă, în cazul meu de vișine proaspete
 
 POFTĂ BUNĂ ȘI SĂRBĂTOARE FRUMOASĂ!

P.S  Pentru cârcotași: iarba și trifoiul au un rol pur decorativ!
SHARE

Autor Unknown

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu